На Закарпатті трапились дві жахливі пожежі: фото наслідків

січня 04 / 2021
2 січня воловецькі й тячівські рятувальники виїжджали для гасіння пожеж у житловому секторі.

Перший випадок було зафіксовано у с. Верхня Грабівниця Воловецького району. Начальник пожежного підрозділу смт Жденієво Віктор Куштан саме їхав зранку на роботу, коли побачив, що горить житловий будинок. Не гаючи часу, він о 07:44 викликав колег – загалом на місці події працювали рятувальники із Жденієва, Нижніх Воріт й Воловця. Вогонь швидко поширювався, оскільки горище було заповнене старою побутовою технікою. Проте незважаючи на труднощі, локалізувати загорання бійцям ДСНС вдалося о 08:35 та повністю ліквідувати – о 09:35. Полум’я знищило покрівлю на площі 200 кв.м і частину домашнього майна.


Ввечері того ж дня вогонь охопив одноповерховий житловий будинок із мансардою, розташований на вул. Залізничній у с. Калини Тячівського району. Загорання виникло у дроварні, звідки полум’я перекинулося на мансардний поверх оселі. Власниця помешкання була вдома й побачила пожежу. Вона покликала на допомогу сина, що живе поруч, та о 18:10 подзвонила до Служби порятунку.

За викликом на місце виїхали відділення 8-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Тячів, державного пожежно-рятувального поста смт Дубове та місцевої пожежної команди с. Нересниця. Насамперед вогнеборці винесли з палаючої надвірної споруди газові балони, аби запобігти вибуху. Далі о 19:24 вони локалізували пожежу та о 20:29 – остаточно її ліквідували. Полум’я знищило мансардний поверх та покрівлю на площі 80 кв.м, а також частину домашнього майна.

В обох випадках причини виникнення пожеж та суму завданих збитків встановлюють правоохоронні органи.



Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар