На Тячівщині підприємець прийняв на роботу чотирьох працівників, але не подбав про їх офіційне оформлення

грудня 12 / 2020
Власник одного з лісозаготівельних підприємств на Тячівщині у поданій в Управління Держпраці у Закарпатській області декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці вказав, що до робіт підвищеної небезпеки на його підприємстві допущено три особи. Але, як з’ясувалося, у документах підприємця не згадується про жодного з цих працівників.

Нещодавно головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці краю провели інспекційне відвідування, у ході якого встановили: фактично на вказаному лісозаготівельному господарстві працювали чотири особи.

З двома із них підприємець уклав трудовий договір саме в день проведення контрольного заходу. Але ж на момент подання декларації усі ці люди працювали неофіційно.

Таким чином підприємець порушив вимоги ч.3 ст.24 Кодексу Законів про працю України. Тому щодо нього були вжиті відповідні заходи реагування.

Нагадуємо, що за використання незадекларованої найманої праці передбачений штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат, встановлених законом на час виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого допущеного це порушення, а за вчинення такого порушення повторно протягом двох років поспіль розмір штрафу становитиме 30 мінімальних заробітних плат за кожного працівника.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар