Австрійці займатимуться захороненням твердих побутових відходів у місті Ужгород

листопада 24 / 2020
Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв зустрівся сьогодні із керівником австрійського приватного підприємства Gigajoule Крістіаном Чернером – обговорили питання захоронення твердих побутових відходів у місті.
Як розповів пан Чернер, його компанія спеціалізується на збиранні та утилізації безпечних та небезпечних відходів, а також переробці відсортованих відходів, мають досвід роботи в Австрії, Чехії, Словаччині, а також в Україні, зокрема на Львівщині.

Міський голова Богдан Андріїв зазначив, що проблема із твердими побутовими відходами для Ужгорода існує вже тривалий час, адже полігон у Барвінку, на який звозять сміття з обласного центру та Ужгородського району, вже практично вичерпав свій ресурс. Зараз міська рада активно займається питанням будівництва сміттєпереробного заводу.

Крістіан Чернер, який оглянув сміттєзвалище у Барвінку, пропонує за допомогою компактора ущільнити сміття на полігоні, що дасть можливість користуватися ним ще 2 роки. Попередньо саме такий термін потрібен для будівництва нового сміттєпереробного заводу. Австрійська компанія готова взятися за реалізацію і цього проєкту, адже має не тільки досвід налагодження роботи підприємств, які працюють з твердими побутовими відходами, а й взаємодії з усіх питань щодо його роботи із громадськістю.

За дорученням міського голови Богдана Андріїва, профільні структурні підрозділи міськради вивчать пропозиції компанії Gigajoule.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар