"Червоний" Ужгород не зупинятиме транспорт і не закриватиме школи та садки

жовтня 30 / 2020
"Червоний" Ужгород не зупинятиме транспорт і не закриватиме школи та садки
В Ужгороді, який з 2 листопада буде у червоній карантинній зоні, мерія не хоче зупиняти громадський транспорт, а також освітній процес та роботу дитсадків. У мерії пропонували обласній комісії ТЕБ та НС поставитися до цих пропозицій міста із розумінням.
Про це мер міста Богдан Андріїв повідомив на пресконференції в Ужгородській міській раді, передає кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми отримали інформацію про те, що місто Ужгород серед інших опинилося в червоній зоні. Рішенням Державної комісії ТЕБ та НС у нашому місті передбачене припинення роботи громадського транспорту, закриття закладів освіти, харчування, торгівлі, крім аптек та продуктових магазинів. Проаналізувавши ситуацію в місті, я підготував листа на ім'я керівника обласної ТЕБ та НС Олега Коцюби з пропозиціями не зупиняти громадський транспорт та освітній процес у 1-4 класах шкіл та роботу дитсадків, а в закладах громадського харчування обмежити роботу до 20.00 години”, - сказав Андріїв.

За його словами, місто пропонує дозволити роботу громадського транспорту Ужгорода.

“За вихідні додаткові угоди щодо транспортних перевезень працівників критичної інфраструктури в місті ніхто не укладе, і якщо ми зараз зупинимо транспорт, матимемо колапс на ранок понеділка, 2 листопада,” - акцентував мер.

Читайте також: Тернопіль може вийти з «червоної» зони за тиждень – МОЗ
Також він сказав, що в місті наголошують на тому, щоб не зупиняти навчальний процес для початкової школи, а дистанційним зробити навчання 5-11 класів.

“Ми запустили роботу садків в Ужгороді з серпня, за цей час у нас на коронавірус захворіли 2 дитини та 19 працівників. Немає сенсу зупиняти садки, адже батьки, у кого є малолітні діти, не зможуть працювати”, - додав Андріїв.

Також мер зазначив, що в Ужгороді не будуть припиняти роботу закладів громадського харчування.

“Я вже бачу в мережі масу дописів, власники закладів пишуть, що у них і так критичний стан в роботі. Зупинка зараз призведе до закриття підприємств, які і так на межі виживання”, - наголосив Андріїв.

Він зазначив, що наразі в мерії не мають відповіді від обласної комісії ТЕБ та НС, втім, очікують, що там до їхніх пропозицій поставляться із розумінням.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар