На Рахівщині рятувальники готувалися до зимового туристичного сезону

жовтня 30 / 2020
Сезон катання на лижах уже близько, тож рятувальники готуються до нього на повну. Зокрема, 29 жовтня на території гірськолижного курорту “Драгобрат”, що в Рахівському районі, відбувся виїзний семінар з питань підготовки до зимового туристичного сезону та безпеки відпочивальників. У заході взяли участь представники райдержадміністрації, гірської пошуково-рятувальної частини, ДП “Ясінянське лісомисливське господарство”, власники гірськолижних витягів і пунктів прокату гірськолижного спорядження та інші зацікавлені сторони.

Під час семінару рятувальники поспілкувалися з власниками гірськолижних витягів та закликали їх подбати про безпеку туристів, а саме: обгородити підйомник у небезпечних місцях, не запускати витяг у туман, мати спеціальне спорядження на випадок зупинки підйомника, перевірити наявність всіх інформаційних знаків та паспортів трас, організувати на кожному витягу фельдшерський пункт.

Із лісниками представники ДСНС обговорили питання виділення на Рахівщині земельних ділянок для будівництва відділень гірської пошуково-рятувальної частини. А Карпатський біосферний заповідник має надати GPS-координати всіх будиночків, у яких туристи можуть сховатися від негоди чи дочекатися допомоги рятувальників. На основі цих даних буде створена спеціальна карта, яку розмістять на сайтах Управління ДСНС та ОДА.

Після семінару на Драгобраті відбулися тренування гірських рятувальників. До навчань долучилися фахівці гірських пошуково-рятувальних відділень м. Рахів, смт Ясіня, с. Лазещина та с. Кваси. Разом вони відпрацювали навички в питаннях евакуації потерпілих з крісельного витягу при його аварійній зупинці, евакуації людей із гірськолижних схилів, пошуку потерпілих у лавинах в гірській місцевості та надання невідкладної допомоги постраждалим. У майбутньому це допоможе рятувальникам ефективніше виконувати поставлені перед ними завдання.



У ДСНС України у Закарпатській області
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар