В одній з лікарень Тячівщини закрили терапевтичне відділення

жовтня 17 / 2020
З 1 жовтня у КНП «Нересницька лікарня» не функціонує терапевтичне відділення.

Медустанова функціонує з 1947 року та обслуговує 12 навколишніх сіл, а це – 39 тисяч жителів. До цього часу заклад надавав допомогу стаціонарну та поліклінічну. Зараз же – тільки поліклінічну, повідомив Тячів.

Як пояснює сільський голова Нересниці Василь Гасинець, такі зміни в лікувальному закладі відбулися через те, що , відповідно до реформи вторинної ланки, для підписання угоди на отримання пакету послуг "Стаціонарна допомога дітям та дорослим без проведення хірургічних операцій", лікарні треба було виконати певні вимоги НСЗУ, а це - наявність дороговартісної медичної апаратури та відповідних кадрів. Оскільки це зробити закладу не вдалося, то стаціонар перестав функціонувати.

Однак наразі заклад працює над тим, аби у майбутньому надавати місцевим жителям медико-санітарну допомогу, що фінансуватиметься з місцевого бюджету майбутньої Нересницької ОТГ.

Прокоментував ситуація й керівник КНП «Нересницька лікарня» Степан Бедевельський:

«Хотів би розставити акценти над ситуацією, яка сталася довкола лікарні. Заклад не закривається! Через невиконання вимог Національної Служби здоров’я (дороговартісне обладнання, дві ставки анестезіологів на постійній основі) зупинено фінансування цілодобового терапевтичного відділення на 30 ліжок, а 9 осіб потрапили під скорочення. Навіть при виконанні цих вимог (на які потрібно потратити до 1,5 млн грн) при оплаті за надану послугу фінансування не вистачить навіть на мінімальну зарплату для цього персоналу. Денний стаціонар на 15 ліжок працює в штатному режимі. Є надія, НСЗУ буде розширювати пакети послуг, і заклад зможе претендувати на контрактування щодо додаткових пакетів».

Крім того, Степан Васильович зауважив, що наразі керівництво лікарні працює над тим, аби розширити надання платних послуг лікарнею.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар