Вже 21 людина потонула в Закарпатті. Не нехтуйте правилами безпеки!

серпня 15 / 2020
Вже 21 людина потонула в Закарпатті. Не нехтуйте правилами безпеки!

Станом на середину серпня на Закарпатті зареєстровано вже 21 випадок загибелі людей на воді. За аналогічний період торік було 18, а загалом у 2019-му – 29. Рятувальники вкотре просять не нехтувати правилами безпеки.

Зокрема купатися краще вранці або ввече­рі, коли немає загрози перегрівання на сонці.

Температура води повинна бути не нижче 17°С. Плавайте до 20-ти хвилин, причому час слід збільшувати­ поступово, починаючи з 3 – 5 хв. Не пірнайте після тривалого перебування на сонці й ні в якому разі – в незна­йомих місцях. Якщо немає поблизу обладнаного пляжу, вибирайте ділянку з безпечним пологим схилом та твердим чистим дном. У воду заходьте обережно і, звичайно, тверезими. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах.

Якщо вас захопило течією, не нама­гайтеся з нею боротися. Треба плисти вниз, поступово, під невели­ким кутом, наближаючись до берега. Не розгублюйтеся, навіть якщо ви потрапили у вир: необхідно набрати побільше повітря в легені, зануритися і, зробивши сильний ривок убік, спливти.



Обережно з надувними матрацами, автомобільними камерами та іншими такими засобами! Вітром або течією їх може віднести далеко від берега. І не допускайте грубих ігор на воді! Купання з маскою, трубкою і ласта­ми теж потребує уважності.

Й, напевно, зайве нагадувати, що дітей заборонено пускати плавати без нагляду до­рослих, а вчити їх повинні інструк­тор або батьки. Не забувайте: порушення цих, здавалося би, простих правил може коштувати життя.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар