Тячівська районна лікарня отримала обладнання для проведення ІФА на COVID-19

липня 23 / 2020
Тячівська районна лікарня отримала обладнання для проведення ІФА на COVID-19
За даними порталу публічних закупівель Прозорро, 13 липня КНП «Тячівська районна лікарня» уклала угоду на придбання комплекту обладнання для проведення досліджень методом ІФА (імуноферментного аналізу) для виявлення антитіл COVID-19 вартістю 260 тис. грн.
Як зазначив директор КНП «Тячівська районна лікарня» Федір Яринич, обладнання закупили за кошти з бюджету Тячівської ОТГ (200 тис. грн.), та районного бюджету, виділені на боротьбу з поширенням коронавірусу. Устаткування вже доставили до лікарні. Його запустять в експлуатацію одразу після того, як інженери фірми-постачальника проведуть навчання для медперсоналу лікарні.

З допомогою обладнання на імуноглобулін М (IgM, антитіла класу М) безкоштовно тестуватимуть пацієнтів, які будуть поступати до лікарні без підтвердженого методом ПЛР Ковіду-19. Наявність у крові IgM буде свідчити про активну форму захворювання і дасть підстави робити ПЛР-тест. Також безкоштовні тести на наявність у крові антитіл до коронавірусу IgМ робитимуть медпрацівникам, щоб виявити інфікованих з активною формою захворювання, та IgG, – щоб визначити, хто вже перехворів на легкі форми коронавірусної інфекції. У подальшому планують надавати цю послугу і іншим категоріям населення.

Медики кажуть: проведення ІФА-тестів на IgG дасть можливість отримати реальну картину щодо захворюваності на корона вірус, зокрема, дані про кількість людей, які перенесли Ковід-19 у легкій формі та виробили антитіла в організмі. А тестування на антитіла IgМ дозволить прискорити лікувальний процес до проведення ПЛР-тестів, робити їх вибірково, розвантаживши тим самим обласний лабораторний центр в Ужгороді.

Tyachiv.com.ua
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар