Лікувальну школу-інтернат у В. Березному, хочуть ліквідувати

липня 10 / 2020
Лікувальну школу-інтернат у В. Березному, хочуть ліквідувати
Загальноосвітня санаторна школа–інтернат І – ІІІ ступенів наразі єдина в області, яка має можливість надавати освітні послуги у поєднанні з лікуванням та реабілітацією дітей із серцево–судинними та неспецифічними захворюваннями органів дихання. Закарпатська облрада може прийняти рішення про закриття закладу.

Як прокоментувала директорка закладу Іванна Ромочуська-Караван зараз у закладі перебуває 126 дітей (велика частина з яких із малозабезпечених родин). Якщо заклад все-таки ліквідують, вихованці повернуться до сімей, які часто не можуть надати необхідну допомогу дітям із цими видами захворювань. До 2014-го року, коли путівки до закладу видавали активніше у санаторії було біля 300 дітлахів.

"За законом наш заклад має право існувати, ми готові трансформуватися. Проте треба сісти і подумати, як це зробити найкраще. Головне, щоб від цього рішення не постраждали хворі діти", каже директорка закладу.

Загалом в Україні 66 санаторних шкіл, але ліквідувати вирішили чомусь Великоберезнянську. Відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту» засновники санаторних шкіл протягом одного року мають змінити тип таких закладів освіти на ліцеї з обов’язковим збереженням у їх складі пансіонів. Та не дивлячись на це департамент освіти і науки Закарпатської обласної державної адміністрації, зокрема директор департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Сопкова Ганна Іванівна, подала на розгляд чергової сесії Закарпатської обласної ради проєкт рішення про ліквідацію навчального закладу.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар