На Закарпатті хворих на туберкульоз відпускають додому (відео)

травня 25 / 2020
На Закарпатті хворих на туберкульоз відпускають додому (відео)
Олександр Гелетей опублікував на сторінці ФБ відео, де хворий на туберкульоз чоловік вільно гуляє містом. Відео знято в місті Іршава.

Каналош Микола Карлович 51 рік мешканець села Собатино Іршавського району. На даний час лікується у селі Довге (Протитуберкульозне відділення Іршавської ЦРЛ (протитуберкульозний диспансер). Як зазначає пацієнт лікарні, його під розписку відпустила додому “Маря Юрівна” на кілька днів. Микола Карлович повідомив, що має закриту форму туберкульозу, але потребує постійного лікування:

“Можу піти побродить троха, а потом знову в лікарню”

Як коментує автор відео “чи форма туберкульозу відкрита, чи закрита про це, мабуть, знає тільки він сам і лікарі, які його лікують.”

Олександр Гелетей ставить риторичні питання:
1. Скільки людей випускають з такими діагнозами «під розписку».
2. Хто має відповідати за таких людей?
3. Чому, навіть, якщо його випустили з лікарні (не знаю чи можна так робити), він не знаходиться вдома, за місцем проживання, не має маски, рукавичок і просто ходить, розгулює містом Іршава і по його ж словах, він прийшов із села Довге пішки в місто Іршаву ?!?!”

Зі скількома людьми він встиг мати контак, попросити грошей, роботи чи допомоги, – невідомо, але можна собі уявити, які наслідки можуть бути - інформує Перший.
ВІДЕО
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар