На Міжгірщину виїхала в група епідеміологів Міністерства охорони здоров'я шукати короновірус

травня 06 / 2020
На Міжгірщину виїхала в група епідеміологів Міністерства охорони здоров'я шукати короновірус

Для дослідження ситуації в цю гористу місцевість виїхала група епідеміологів Міністерства охорони здоров'я, повідомила директор обласного лабораторного центру МОЗ Галина Ситник.

"Нам самим цікаво, у чому феномен Міжгірського району, де до сих пір не виявлено жодного випадку захворювання ... Медики перевірять, як і правильно працюють мобільні бригади в районі, які відбирають зразки, як проходить тестування і чи виконують карантинні заходи в районі" , - заявила вона.
За словами медика, мобільна група планує відібрати зразки людей з цього району, і привезти їх для дослідження в Ужгород.

"Ми не пов'язуємо ситуацію з нульовими випадками коронавируса в Міжгірському районі з відсутністю тестування. Адже в лабораторний центр МОЗ в Ужгороді доставляли зразки з Міжгір'я, проте все результати ПЛР-тестів були негативними", - заявила директор центра.

Ситник додала, що аналізувала ситуацію з іншими районами області, що межують з Міжгірським - у Воловецькому зафіксували сім випадків, в Свалявському - п'ять. У той же час, низький рівень захворюваності відзначений і в гірських районах Львівської області - Турківському і Сколівському.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар