Тести COVID-19 методом ПЛР проводитиме ще одна закарпатська лабораторія

травня 04 / 2020
Олексій Петров , голова Закарпатської ОДА, про позитиви та проблеми, пов’язані із карантином. Сьогодні, зокрема, бентежить ріст захворюваності на коронавірус в області:
Тести COVID-19 методом ПЛР проводитиме ще одна закарпатська лабораторія

"У 64 закарпатців підтвердили методом ПЛР COVID-19. Це найбільша кількість випадків коронавірусу за добу в області. Загалом з початку пандемії на Закарпатті виявлено COVID-19 у 496 людей, із них – 125 медики. Статистика – невтішна. Кількість хворих росте.

Наступне проблемне питання- економіка, чимало малого бізнесу простоює.
Аби зняти соціальну напругу та допомогти продати ранню огородину, уряд дозволив роботу продовольчих ринків. Ми подали перелік таких в області і майже увесь список затвердили – близько 30 ринків по усій області працюють. Але! Щоб їх знову не закрили, обов’язково дотримуватися карантинних вимог – носити маски, зберігати дистанцію, необхідна регулярна дезінфекція і т.д.

Як ми будемо виходити із карантину – дізнаємося уже найближчим часом. Чекаємо на оприлюднення рішень уряду.

Загалом, завдяки свідомій відповідальній позиції більшості закарпатців, ми не допустили масового спалаху епідемії.
Це дало можливість підготуватися медичним закладам: поповнити запаси засобів захисту, купити апаратуру . Наприклад, вчора 5 закарпатських лікарень отримали пересувні рентгенапарати, закуплені коштом обласного бюджету.

Запускаємо роботу ще однієї лабораторії, де проводитимуть тестування COVID-19 методом ПЛР. Долучається до тестування Обласний центр громадського здоров’я в Ужгороді. Так на Закарпатті працюватимуть три лабораторії і це дозволить на відсотків 50% збільшити кількість проведених тестів.
Тепер важливо й надалі дотримуватися алгоритму дій, який нам пропонують уряд та Президент України. Вони у своїх рішеннях керуються світовим досвідом, рекомендаціями ВООЗ.

Не треба використовувати пандемію для політичного самопіару, коронавірус- це не жарти.

Ще трохи терпіння! Сьогодні ми відмовляємо собі в розвагах та задоволеннях, щоб згодом, живими і здоровими, насолодитися ними!"
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар