На Закарпаття йдуть снігопади і мороз: штормове попередження – можуть загинути плодові

квітня 12 / 2020
На Закарпаття йдуть снігопади і мороз: штормове попередження – можуть загинути плодові
Закарпатський центр з гідрометеорології оприлюднив штормове попередження - очікуються заморозки, сніг та ожеледиця. Такі погодні умови можуть призвести до пошкодження і загибелі квітів та плодової зав'язі квітучих плодових культур
За інформацією Закарпатського ЦГМ, йдеться про Шторм РЗП:

“Оперативна інформація №4: Про ускладнення погодних умов по території Закарпатської області У зв’язку з вторгненням холодної повітряної маси та переміщенням через Закарпатську область зони холодного фронту, у період з 14 по 15 квітня очікується значна зміна погодних умов:

Вночі та в першій половині дня 14 квітня очікуються опади у вигляді дощу, в горах місцями з переходом в мокрий сніг та сніг. Подекуди: туман, налипання мокрого снігу, ожеледь, на високогір’ї слабка хуртовина, на окремих ділянках гірських доріг ожеледиця. В центральних та східних районах області місцями значні опади.

Протягом доби 14 квітня посилення північно-західного вітру 7-12, місцями 15-20 м/с. 14-15 квітня зниження максимальної температури повітря до 11-12° тепла. 15 квітня вночі та вранці в передгірно-гірських районах області на поверхні грунту та в повітрі відмічатимуться заморозки інтенсивністю 0-5°, а в низинних районах – на поверхні грунту до 2° морозу.

На високогір’ї зниження температури повітря до 7° морозу. Такі погодні умови можуть призвести до пошкодження і загибелі квітів та плодової зав’язі квітучих плодових культур та кущів в передгірних районах та порушення руху транспорту на окремих ділянках гірських доріг (ІІ рівень небезпечності, “помаранчевий”)”, – сказано в повідомленні.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар