38 пожеж сухої трави за добу. Закарпатські рятувальники закликають населення бути обережними

березня 30 / 2020
На жаль, спалення сухої трави стало для закарпатців настільки звичним, що практично не звертається увага на те, якої шкоди ці дії завдають довкіллю, життю та здоров’ю. Простіше, наші люди просто ігнорують будь-які застереження й продовжують масово нищити довкілля самопалами.

Так, лише впродовж останньої доби на території області із 44 зафіксованих пожеж 38 - це загорання сухої рослинності та чагарників на відкритих територіях, які знищили понад 50 га екосистем. «Лідерство» наразі тримає Ужгородський та Мукачівський райони. Тут за добу виникло 11 та 7 випадків відповідно.

Статистика підтверджує, що майже всі такі пожежі виникають через людський фактор. Необережно кинутий сірник, недопалок, тліюче вогнище, пустощі дітей з вогнем — це може призвести до того, що через декілька хвилин усе навколо палатиме.

Рятувальники Закарпаття вкотре закликають громадян не провокувати пожежі у екосистемах, адже таке неконтрольоване горіння може поширитися на житлові будинки, спричинити загибель тварин та зруйнувати родючий шар ґрунту.

Будьте відповідальними та думайте про наслідки!

38 пожеж сухої трави за добу. Закарпатські рятувальники закликають населення бути обережними


У ДСНС України у Закарпатській області
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар