Новини Закарпаття

На війні загинули троє закарпатців (ФОТО)



З’явилися ще три сумні звістки про втрату серед закарпатських військових.

На Лиманському напрямку поліг 38-річний свалявець Андрій Павлишинець

23 жовтня, вранці на Лиманському напрямку внаслідок осколкового поранення загинув 38-річний свалявець Андрій Павлишинець. Про це повідомляють друзі і знайомі полеглого Героя в соціальній мережі Фейсбук.



Андрій був учасником АТО, брав участь у боях за Донецький аеропорт та Дебальцеве.

У загиблого захисника залишилася дружина Оксана, маленькі син та донька.

“Хай ці очі дивляться на кожну посадово-корупційну гниду, що, сидячи в теплі, не може наїстися грошей під час війни…” – написав з цього приводу поліцейський з Ужгорода Іван Белецький.

На війні з росією поліг 25-річний Олександр Мартон з Доробратова Мукачівської громади

Трагічну звістку повідомили на Фейсбук-сторінці Доробратівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, у якій вчився Герой.

Мартон Олександр Михайлович (позивний “Мольфар”) народився 14 квітня 1999 року в селі Доробратово Іршавського району Закарпатської області. У 2016 році закінчив Доробратівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, а з 2023 року добровольцем став на захист України.



Служив на Запорізькому напрямку, був оператором БПЛА.

“Його завзяття, розум, хоробрість та боротьба за ідею викликали захоплення в багатьох, у тому числі й у побратимів. …Але 21 жовтня наше село сколихнула сумна звістка: “Виконуючи бойове завдання, Олександр отримав поранення, несумісні з життям”, – йдеться у дописі.

На Луганщині поліг Василь Гавріш з Вонігова на Тячівщині

Буштинська громада знову в жалобі: легіони небесного війська поповнив Гавріш Василь Михайлович, 5 січня 1970 року народження, з села Вонігове Тячівського району Закарпатської області.

Про це повідомили на сторінці Буштинської громади в соціальній мережі Фейсбук.





Сержант Гавріш Василь Михайлович, був майстер-номер обслуги 1 мінометного відділення мінометного взводу роти вогневої підтримки.

Василь Гавріш загинув 17 жовтня 2024 року під час виконання бойового завдання при виконанні службових обов’язків по захисту територіальної цілісності та суверинітету України під час агресії російської федерації.

Сталася ця трагедія в районі населеного пункту Шипилівка Сєвєродонецького району Луганської області.

Перейти на сайт