Новини Закарпаття

На Закарпатті правоохоронці ліквідували масштабний канал незаконного продажу зброї, вибухівки та боєприпасів



На Берегівщині правоохоронці ліквідували масштабний канал незаконного продажу зброї, вибухівки та боєприпасів


За процесуального керівництва Берегівської окружної прокуратури місцевому мешканцю повідомили про підозру у незаконному придбанні, зберіганні та збуті вогнепальної зброї, вибухових речовин і боєприпасів (ч. 1 ст. 263 КК України).

У ході розслідування правоохоронці встановили, що чоловік без передбаченого законом дозволу збував зброю, вибухівку та бойові припаси на території Берегівщини. Задокументовано три такі факти.

У ході зустрічей із покупцями підозрюваний встиг продати:
▪️15 тротилових шашок;
▪️дві підствольні гранати ВОГ;
▪️гранати Ф-1, РГМ;
▪️набої різного калібру у кількості 680 шт.;
▪️постріл до РПГ-7 разом з пороховим зарядом;
▪️артилерійський снаряд;
▪️автоматичну зброю АК-47 з магазинами, спорядженими набоями у кількості 90 шт.

Для зберігання усього цього чоловік облаштував схрон у закинутій будівлі в лісовій місцевості на території Берегова. Провівши там огляд, правоохоронці виявили ще понад 1000 набоїв, які фігурант планував збути в подальшому.

За клопотанням сторони обвинувачення закарпатцеві вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу.

Подальше розслідування здійснює Берегівський районний відділ поліції за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.




Перейти на сайт