Новини Закарпаття

Вимагали гроші із військових за службу у тилу – на Закарпатті затримали командира батальйону

🔹 Вимагали гроші із військових за службу у тилу – на Закарпатті затримали командира батальйону і його спільника

🔸 За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 36-річному командиру батальйону та 24-річному солдату однієї із військових частин.

🔸 Підполковнику інкримінують факт одержання неправомірної вигоди службовою особою та надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 369 КК України), а його підлеглому – пособництво в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 5 ст. 27 – ч. 3 ст. 368 КК України).

🔸 За даними слідства, за 1300 доларів США командир батальйону, який залучив солдата у ролі посередника, мав забезпечити включення іншого підлеглого до переліку військовослужбовців, які залишаються для подальшої служби на території Закарпаття – у тиловій частині.

🔸 Встановлено, що для реалізації цих намірів підполковник намагався підкупити вище керівництво – запропонував 5 000 доларів США за кількох військових.

🔸 Солдата-посередника викрито після отримання другого траншу неправомірної вигоди у розмірі 800 доларів США, а його керівника – під час передачі 5 000 доларів США хабаря. Обох підозрюваних затримано у порядку ст. 208 КПК України.

🔸 Наразі суд обрав для них запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Перевіряється причетність до корупційної схеми інших осіб.

🤝 Досудове розслідування здійснюють слідчі Теруправління ДБР у Львові за матеріалами Департаменту військової контррозвідки Служба безпеки України.

ℹ️ Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Перейти на сайт