Новини Закарпаття

Чи можливі до кінця вересня підтоплення на Закарпатті: що кажуть в облгідрометцентрі



На річках Закарпатської області 14-16 вересня гідрологи відмічали невелике підвищення рівнів води на 20-70 см. Чи можливі до кінця вересня підтоплення в області Суспільному розповіла начальниця відділу гідрологічного прогнозування Закарпатського центру з гідрометеорології Наталія Платонова.

За її словами, станом на 16 вересня поточна водність річок становить 35-95% місячної норми.


“Загалом можна сказати, що ця паводкова ситуація, яка зараз відмічалася в центральній Європі, обійшла стороною Закарпаття”, — розповіла експертка.

Найближчим часом, за словами Наталії Платонової, Закарпаттю не загрожують підтоплення.

“Ми очікуємо відносно теплу суху погоду. Відповідно на річках області будуть відбуватися зниження рівнів води. Така ситуація буде до кінця вересня”, — пояснила гідрологиня.

Опади на Закарпатті з кінця серпня до початку вересня
“Протягом третьої декади серпня та першої декади вересня в Закарпатській області утримувалася тепла суха погода. На річках центральної та східної частини області утримувалася водність річок 30-40% від літної норми. В басейні річки Уж утримувався режим маловоддя — 12-16% від місячної норми”, — розповіла Наталія Платонова.

За її словами, 10-16 вересня по області випадали дощі — 27-78 мм, що становить 35-93% від місячної норми. А в басейні річок Латориця та Уж — 55-92 мм, що 65-133% від місячної норми.

На Закарпатті до кінця вересня очікують переважно суху та теплу погоду, підсумувала експертка.
Перейти на сайт