Просимо розголосу! Звертається 2й стрілецький батальйон 128ї бригади - подробиці

вересня 08 / 2024

Просимо розголосу! З таким проханням звернулася до нашого видання пані Тетяна Полякова.

Вперше, з таким проханням звертається 2й стрілецький батальйон 128ї бригади.

Це батальйон що воює вже 2 роки, виконував бойові завдання на Херсонщині, Донеччині, і останні 17 місяців на Запорізькому напрямку. 17 місяців без ротації, без відновлення, і без нормального поповнення. І все одно виконував завдання, незважаючи на втому, на постійні втрати, та на те що від батальйону вже давно лишалась заледве половина.

Ми знали свою ділянку фронту, знали ворога, місцевість, тому і продовжували робити свою роботу незважаючи на всі проблеми.

Було віддано наказ зняти нас, і нами замінити 72гу бригаду на вугледарі, але через певні події ротація зірвалась, а так як нас вже зняли то просто відправили в інше місце. Нас екстренно відправили на купянський напрямок, в підпорядкування до нацгвардії, та віддали наказ без достатньої поінформованості про бойову ситуацію, відправити без рекогностування за річку, всіх, вночі, по єдиній вузькій переправі(бо всі мости давно знищені) для розташування всього(що залишиться) батальйону в 4км від ворога.

Ще раз: колону з 72х машин, відправити вночі по єдиній вузькій переправі що моніториться ворогом на невідому місцевість, з якої в разі чогось не проводиться евакуація, в 4км від ЛБЗ, і там розміститись. Всім людям, всім машинам зі всім майном.

Ми сказали що не готові виконувати явно злочинний наказ.

Зараз нам щодня погрожують кримінальними справами, переводами в якісь інші бригади. На нарадах, командування НГУ погрожує командирам наших підрозділів та прямо заявляє що так, евакуації звідти немає.

Нам потрібне повноцінне відновлення, та комплектування особовим складом, і ми готові воювати але розумно, і цінуючи життя наших бійців, і в складі 128ї бригади.

Наразі продовжуються погрози криміналом, залякування, і вже кажуть що наш батальйон розформують і відправлять туди само.
P.s. завдяки подібним наказам, ділянка фронту яку ми успішно тримали зараз також відчуває проблеми.

#офіспрезидента #міністерствооборониукраїни #мвс #головнокомандувачзсу #новини #128огшбр #омбудсменЛубінецьДмитро
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар