Як вибрати зволожувальний крем для сухої шкіри

серпня 19 / 2024
Власники та власниці сухої шкіри чи не найбільше страждають від чутливості тканин і відсутності достатньої кількості вологи. У молодому віці вона майже не потребує догляду, адже на ній рідко з'являються висипання та дерматити. Проте з віком така шкіра першою піддається віковим змінам, стає стягнутою в холодну пору року. Підтримати її та мінімізувати недоліки допоможе правильний крем для обличчя.



Основні потреби шкіри сухого типу


Зрозуміти, що у вас саме суха шкіра, вдасться й у домашніх умовах. Для цього достатньо оцінити, наскільки видимі на обличчі пори. Потрібно змити макіяж та почекати, поки повністю вберуться всі доглядові засоби. Зручніше роздивлятися себе в дзеркалі за хорошого денного освітлення. Якщо пор зовсім не видно, шкіра точно суха.

Для неї характерні:

• недостатнє вироблення шкірного себуму;
• підвищена сухість і стягнутість восени та взимку;
• підвищена чутливість до сонячних променів, спеки та морозної погоди, сильного вітру.

З огляду на це догляд має делікатно очищувати покриви, не пересушуючи. Підійдуть продукти, що посилюють захисний бар'єр, засоби з антиоксидантами. Не варто забувати й про щоденний захист від УФ-променів, не тільки влітку, а й в інші сезони.



Ідеальні креми: як знайти


За можливості спершу зверніться по консультацію косметолога. Він професійно оцінить стан шкіри та порекомендує декілька альтернативних засобів. Якщо такої можливості немає, слідуйте таким правилам:

1. Заздалегідь визначте бюджет на купівлю, адже нормальний продукт можна знайти майже в будь-якому ціновому сегменті.
2. Впевніться, чи немає у вас алергії на популярні інгредієнти доглядових засобів.
3. Виберіть окремий засіб для денного часу й окремий — на ніч. Денні продукти зазвичай легші за текстурою та швидше вбираються, ніж нічні.
4. Оцініть для себе зручність пакування. Комусь не подобаються класичні баночки, а комусь — тюбики.

Для першого тестування вигідніше придбати декілька мініатюрних версій різних кремів та протестувати кожен протягом 1–2 тижнів. Перед нанесенням продукту на шкіру обличчя нанесіть трохи на область згину ліктя. Якщо через добу там не з'явиться почервоніння чи висип, засіб безпечний і для обличчя.

Корисні для сухих тканин інгредієнти — кераміди, гіалуронова кислота, колаген, вітамін Е, натуральні олії (ши, авокадо, виноградних кісточок тощо), пробіотики, ніацинамід, екстракт алое, бета-глюкан, пантенол, сечовина, екстракт прополісу та багато інших.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар