Літній відпочинок з дитиною: як підготуватися і що взяти із собою?

серпня 01 / 2024
Літній відпочинок – це завжди цікаво для дітей та дорослих. Але щоб подорож пройшла легко та безпечно, потрібно обов'язково стежити за малюком, за його станом та мати під рукою всі необхідні медичні препарати та засоби, щоб надати йому допомогу за потреби. Адже може статися будь-що: травми, температура, отруєння.



Як підготуватися до подорожі?


Насамперед потрібно відвідати педіатра, який підкаже, які саме ліки слід взяти у відпустку. Це буде загальний список, а також препарати, які потрібні саме для вашої дитини з урахуванням її потреб.

Сьогодні зручно робити замовлення ліків онлайн. Вам не доведеться їздити містом і шукати потрібні препарати – все можна вибрати на сайті, замовити та отримати незабаром ліки та різні медичні засоби на відділенні пошти.

Що має бути в аптечці для відпустки з дитиною?


Здоров'я та безпека дитини – головний пріоритет для будь-якого батька. А тому потрібно ретельно збирати аптечку, щоб у потрібний момент мати все найнеобхідніше для надання допомоги – у ній має бути:

1. Препарати від жару та болю. Температура у дитини може підняти навіть через зміну клімату, а тому до цього потрібно бути готовим заздалегідь і мати таблетки від температури. Підійдуть парацетамол або ібупрофен. Вони ж є і знеболюючими засобами - якщо заболить зуб або голова, вони допоможуть вгамувати біль;
2. Від алергії. Якщо дитина маленька, алергічні реакції можуть бути несподіваними - вони можуть проявитися на будь-що, починаючи від укусів комах, і закінчуючи екзотичними фруктами. В аптечці повинні бути засоби для шкіри, які знімають свербіж та запалення. Антигістамінні засоби приберуть такі симптоми, як нежить, сльозоточивість, чхання. Якщо у дитини в принципі є алергія та астма, слід мати всі ліки, якими вона лікується щодня;
3. Від розладу шлунку. Організм дитини може відреагувати на незвичну їжу розладом, але отруєння ніхто не виключає. Потрібно мати таблетки від проносу, які полегшать стан малюка. Важливо мати і пробіотики для відновлення мікрофлори кишечника, засоби від зневоднення, адсорбенти, які виведуть токсини з організму;
4. Засоби для обробки ран. Діти зазвичай активно поводяться, а тому часто отримують різні травми. Подряпини та ранки потрібно добре обробляти, щоб у них не потрапила інфекція. Обов'язково покладіть в аптечці бинти, диски ватяні, антисептики, засоби для зупинки крові. Потрібно мати і лейкопластир, щоб закривати невеликі ранки або заклеювати мозолі, якщо взуття натре;
5. Засоби від застуди. Дитина може захворіти через протяг, перепад температур. Потрібно мати ліки від нежитю, кашлю, болю в горлі, а також жарознижувальні засоби.

В аптечці мають бути й додаткові засоби, як SPF захист, причому він має бути високий – з показником не менше 50. Дитяча шкіра дуже швидко згоряє на сонці і це потрібно виключити. Наносити креми та спреї потрібно після кожного купання в морі.

Потрібен також термометр, щоб контролювати температуру тіла. Найкраще купити і засоби захисту від комах.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар