Новини Закарпаття

На Закарпатті поліція затримала адвоката, який за хабарі організував умовно засудженим неявку до органів пробації (фото)

На Закарпатті поліція затримала адвоката, який за хабарі організував умовно засудженим неявку до органів пробації 🚨

Слідчі Ужгородського районного управління поліції у співпраці з СБУ затримали на незаконній діяльності місцевого адвоката.

Правоохоронці встановили, що затриманий пропонував умовно засудженим за 1600 доларів США «домовитися» з керівництвом центру пробації, щоб вони не приходили відмічатися, натомість жодних записів про неявку у документацію не вноситимуть.

Якщо на пропозицію зловмисника клієнти не погоджувалися, останній погрожував вплинути на те, аби міру покарання змінили на реальне ув’язнення чи обмеження волі.

У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці затримали адвоката «на гарячому», саме у момент отримання ним другої частини обумовленої суми, а саме 1200 доларів США.

Фігуранта помістили до ізолятора тимчасового тримання. Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України, тобто зловживання впливом. Відповідно до санкції статті, йому загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі у справі продовжуються слідчі дії. Встановлюються можливі спільники підозрюваного.
Перейти на сайт