Загибель військових 128-ї бригади на Запоріжжі: хто навів? Прокуратура відзвітувала про розслідування

травня 31 / 2024


Загибель військових 128-ї бригади на Запоріжжі: хто навів? Прокуратура відзвітувала про розслідування

Після трагедії пройшло вже пів року. Розслідування триває за фактами держзради і недбалого ставлення до військової служби. Слідство до цього часу не вручило підозри жодній особі, яка може бути причетною до загибелі військовослужбовців 128-ї бригади у Запорізькій області внаслідок ворожого ракетного удару, яке сталося на початку листопада 2023 року.

Відомо, що слідчі вилучили техніку у командира реактивної артилерійської батареї, на якій встановлено шпигунське програмне забезпечення. Так міг статися виток інформації.

У рамках розслідування було допитано заступника командира розвідувальної роти з морально-психологічного забезпечення. За його словами, у середині жовтня 2023 року він не зміг зайти у Signal, де пізніше публікувалися дані про нагороджених осіб. Військовий змінив нову сім-карту, але звернув увагу на те, що в акаунті з його попереднім номером змінився нікнейм.

Щодо командира 128 ОГШб полковника Дмитра Лисюка було складено протокол про військове адміністративне правопорушення. У підсумку ця справа розвалилася в суді.

Чому та інші подробиці справи читайте за посиланням.

Закарпаття 24
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар