Упродовж 18 січня по всій території області спостерігають підвищення температурного режиму й сильні опади

січня 18 / 2024

Це спровокувало танення снігу, а отже, і небезпеку сходження лавин, зростання рівня води у річках регіону. Про це повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.
💬 «Найбільший підйом спостерігається на річці Боржава – 240 см, а в найближчі години сформується максимум», – зазначив Мирослав Білецький.
За його словами, в нижній течії Боржави фахівці прогнозують вихід річкових вод на заплаву. Тому можливе підтоплення присадибних ділянок у Малих Ком’ятах, Сільці, сільгоспугідь у селах Заріччя, Сільце, Кам’янське, Великі Ком’яти, Боржавське, Луково, Білки, Хмільник.
💬 «Крім того, підвищення рівня води загрожує підтопленням кількох доріг. Зокрема, ідеться про ділянку автошляху між селами Шаланки та Великі Ком’яти, а також між селами Гребля і Вільхівка у межах дороги державного значення Н-09 Мукачево — Рахів — Богородчани — Івано-Франківськ — Рогатин — Бібрка — Львів. Просимо врахувати це під час планування поїздок.
Ми постійно на зв’язку з працівниками обласних осередків водного господарства, гідрометцентру та територіальними громадами, ситуація контрольована», – прокоментував перший заступник керівника краю.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар