Планшет – універсальний гаджет у простому виконанні

жовтня 23 / 2023

Функціональність та доступність планшетів робить їх чудовим інструментом для відпочинку, роботи та розваг. У своєму виконанні вони нагадують смартфони, але з великою діагоналлю екрану та розширеним функціоналом. Легка вага до 600 грам і компактні габарити дозволять цей девайс брати з собою в подорож, на прогулянку або у відрядження.

Потужні процесори дозволять щодня виконувати велику кількість завдань. Ознайомитись із різноманітними варіантами планшетів можна тут https://comfy.ua/ua/plane-table-computer/, де є система фільтрів для формування своїх запитів. Деякі пристрої доповнюються великим екраном та стілусом, що спрощує творчий процес.

Різновиди планшетів

Для зручності вибору вони поділяються на кілька великих категорій:

Базовий планшет. Найчастіше це бюджетний варіант для серфінгу в інтернеті, перегляду відео та читання книг, а також для дистанційного навчання чи роботи;

Планшетний телефон. Наявність SIM-карти дозволить без проблем здійснювати дзвінки, а також користуватися бездротовим інтернетом 3G або 4G;

Ігровий планшет. Потужний та високопродуктивний девайс, де найчастіше використовується роздільна здатність екрану 2560x1600 пікселів. Встановлено процесор на 6-8 ядер, а також батарею підвищеної ємності;

Графічний планшет. Відмінний інструмент для дизайнерів, щоб створювати начерки, щось малювати і користуватися відповідними додатками.

Кожна категорія планшетів матиме свій діапазон цін.

Продуктивність
Бренди використовують процесори MediaTek, Qualcomm, Unisoc, а компанія Apple використовує чіпсет власного виробництва. Ігрові моделі повинні мати щонайменше 8 ядер, а бюджетні рішення для серфінгу в інтернеті – від 2 до 4 ядер.
Оперативна пам'ять від 2 до 8 Гб. Чим вище цей параметр, тим швидше планшет оброблятиме інформацію, і забезпечуватиме високу продуктивність. Вбудована пам'ять від 32 до 512 Гб, але в деяких випадках можна встановити картку пам'яті та збільшити об'єм до 1 Тб.

Додаткові можливості

Модуль Bluetooth забезпечує бездротове з'єднання з різними пристроями та додатково синхронізується з девайсами. Захист від води, пилу та бруду також присутній у планшетах. Але не слід забувати про купівлю захисного чохла. З його допомогою можна захистити не лише корпус, а й дисплейний модуль. Використовуються роз'єми USB-C, microUSB, HDMI та mini-Jack. Деякі планшети доповнюються модулем NFC та сканером відбитків пальців.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар