Четверо закарпатських піротехніків постраждали під час виконання завдань на деокупованих територіях України

вересня 18 / 2023

17 вересня в Україні відзначали День рятівника. З цієї нагоди сьогодні голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко та голова ОВА Віктор Микита взяли участь в урочистостях, де зустрілися з особовим складом Головного управління ДСНС України в Закарпатській області.
Володимир Чубірко подякував рятівникам за службу та сумлінне виконання службових обов’язків. «Приємно дивитися на мужніх хлопців і дівчат, які будь-якої хвилини готові зірватися і їхати рятувати життя. Протягом року багато хто з них особливо проявив себе під час виконання завдань із ліквідації пожеж, аварійних ситуацій внаслідок підтоплень чи інших руйнувань. Щира подяка вам за мужність і героїзм», - прокоментував він.
Також голова обласної ради зазначив, що у період повномасштабної війни, яку розв’язала проти нашої держави росія, бійці ДСНС сміливо та незламно виконують свої обов’язки у прифронтовій зоні. За цей час 3 зведені пожежно-рятувальні загони від Закарпатської області виконували завдання у Харківській та Херсонській областях. Піротехніки Закарпаття здійснили 16 ротацій на деокуповані території Київської, Харківської, Донецької та Миколаївської областей, під час яких знешкодили понад 12 тисяч вибухонебезпечних предметів. При виконання цих завдань, на жаль, 4 піротехніки - постраждали.
Невтішна загальна статистика втрат серед особового складу ДСНС по всій Україні. З початку великої війни 80 рятувальників загинули, 283 були поранені чи постраждали внаслідок обстрілів. Їх пам’ять вшанували хвилиною мовчання.
Кращих закарпатських рятувальників Володимир Чубірко нагородив грамотами та подяками. Відзнаку Закарпатської обласної ради отримали Наталія Ісайчик, Олег Пташник, Дмитро Туровець, Михайло Яворський, Едуард Фафула та Руслан Фединишинець.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар