Новини Закарпаття

Як і де використовується студійні мікрофони?

Як і де використовується студійні мікрофони?

Для якісного звукозапису потрібно багато специфічного обладнання, але перше місце за важливістю все ж таки займають студійні мікрофони. Це переважно дорогі інструменти, доступні професіоналам, які демонструють найкращі результати лише за певних доволі суворих умов. Докладніше про те, як і де з ними працюють, читайте в огляді, який для нашого матеріалу підготували фахівці інтернет-магазину Музлайн.



Для чого, де і коли



Студійні мікрофони - це спеціалізовані девайси, які створені для запису та трансляції інструментального звука, вокалу, дикторського та акторського мовлення. Тож, в цю категорію входять:
- вокальні;
- інструментальні;
- бродкастингові мікрофони;
- гарнітури та петлиці
- “гармати”.

Їхньою головною рисою є висока чутливість, яка дозволяє їм вловлювати та передавати найтонші нюанси звуку, не спотворюючи його. Досягли такого рівня виробники завдяки використанню унікальних технологій, власних розробок, супер тонких мембран з міцного матеріалу, на спеціальних антивібраційних підвісах, що виключають появу контактних та вібраційних шумів, делікатних напівпідсилювачів, що гарантують високу якість та красу звучання і так далі. Кожен бренд, що займається випуском студійних мікрофонів, сповідує власну філософію, тож на ринку зараз представлені десятки моделей, що можуть досить сильно відрізнятися, але кожна з них має прекрасну якість і може використовуватися для запису і трансляції комерційного звуку.

Вартість питання



Ціна студійних мікрофонів - гостре питання, яке бентежить всіх потенційних користувачів. В особливості загострилося воно на тлі існування більш дешевих напівпрофесійних моделей, які так само в належних умовах можуть демонструвати досить непоганий результат. Але все ж таки, суттєва різниця між звучанням професійного студійного мікрофона та більш дешевого аналога існує, і вона помітна, в особливості, якщо йдеться про комерційний звук, розрахований на велику аудиторію споживачів.

В основному, студійні мікрофону використовуються у двох випадках - під час запису звуку в студії звукозапису, це може бути як музика, вокал та інструменти, так і дикторські і акторські голоси, наприклад для аудіокнижок чи озвучування кіно. Інший варіант використання студійних мікрофонів - це радіо та телевізійне мовлення, яке так само обслуговується спеціалізованою технікою і неможливе без неї. Мікрофони для бродкастинга - окрема велика категорія пристроїв, яка за словами експертів інтернет-магазину Muzline поки що не має якоїсь більш доступної альтернативи і рідко використовується для інших цілей.
Перейти на сайт