В Ужгороді провели брифінг щодо вбивства ведмедиці в лісі - прикордонники подаватимуть до суду

травня 04 / 2023
В Ужгороді провели брифінг щодо мертвого ведмедя

3 травня у прес-центрі Закарпатської ОВА представники 94 прикордонного загону ДПСУ, управління Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області та філії «Ужгородське лісове господарство» ДП «Ліси України» провели брифінг для журналістів з приводу ситуації з мертвим ведмедем, про яку оприлюднив у соціальній мережі Facebook Владислав Каменца.

Керівництво 94 прикордонного загону розповіло, що інформація викладена у соціальній мережі не відповідає дійсності і після завершення розслідування прикордонники будуть звертатися до суду та повідомив, що насправді там було. Про цей випадок розповіли й інші виступаючі. Після виступів були численні запитання журналістів.

Представники мас-медіа так і не почули відповідь чому до комісії по розслідуванню щодо згаданого факту з невідомих причин не залучили Державну екологічну інспекцію у Закарпатській області. Адже цей вид тварин включений у Червону книгу, тому це й зона відповідальності ДЕІ. На цьому заході працівник ДЕІ запропонував включили їх у комісію щодо розслідування цього факту.

Є сподівання, що наступного разу при таких ситуаціях працівників ДЕІ неодмінно повідомлятимуть про надзвичайну ситуацію і викликатимуть на місце події та будуть включати у комісію по розслідуванню.

Тим не менше саме два повідомлення Державна екологічна інспекція направила в обласну прокуратуру, щоби там відкрили кримінальні провадження за фактами браконьєрства.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар