Закарпатська облрада підписала двосторонній Договір про співробітництво з Пардубіцьким Краєм Чеської Республіки

квітня 21 / 2023



У ході Міжнародного саміту міст і регіонів "Партнерство задля Перемоги" у присутності керівників держави - Президента України, Прем’єр-міністра, Голови Офісу Президента, Голови Верховної Ради Закарпатська обласна рада підписала прямий двосторонній Договір про співробітництво із Пардубіцьким Краєм Чеської Республіки. Документ своїми підписами скріпили Гетьман Пардубіцького Краю Мартін Нетоліцький та голова облради Володимир Чубірко.
Метою договору є розвиток взаємних контактів та співробітництва між Закарпатською областю та Пардубіцьким краєм у формі одноразових і довгострокових проектів та діяльності, а саме, у таких галузях: економічний розвиток і зростання, шкільна справа й професійна освіта, науково-технічне співробітництво, управління і захист навколишнього середовища, культурної та природної спадщини, туризм, розвиток сіл і міст, використання структурних фондів та інших фінансових інституцій, що підтримують розвиток, та інших джерел, культурне, громадське та спортивне життя, співпраця між органами влади та установами, соціальній та гуманітарній сферах, сільське господарство, піклування про людські ресурси.
Спікер облради Володимир Чубірко на своїй сторінці у соцмережі Фесбук так прокоментував подію: «Хоча тісні зв’язки у нас налагоджені вже більше 10 років. Зараз це офіційний документ між двома суб’єктами місцевого самоврядування. Іншим областям ми презентували нашу співпрацю, поділилися досвідом, продемонстрували, як ефективно можуть взаємодіяти між собою регіони України і країн Європи. Дякую Мартіну Нетоліцькому за дружбу, надійність і підтримку. Разом переможемо!».
Під час церемонії підписання Договору на знак підтвердження міцної дружби між регіонами Гетьман Пардубіцького краю вручив Володимиру Чубірку подарунок – іменний годинник.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар