«Утиски угорської спільноти на Закарпатті» : Що на справді відбувається в Закарпатті?

січня 26 / 2023

«Угорська національна спільнота Закарпаття отримує максимальну підтримку, всебічну допомогу та розуміння від держави й органів виконавчої влади на місцях» – з такою заявою сьогодні вийшли під час зібрання представники угорської громади в нашому регіоні.

Останні тижні держава-терорист росія активно використовує у своїй пропаганді наратив про так звані «утиски угорської спільноти на Закарпатті» та акцентує на участі в цьому Української держави.

На жаль, ці фейкові меседжі генеруються й надходять також і з України. Оцінку такій діяльності окремих суб'єктів в умовах воєнного стану дадуть правоохоронні органи. Це в їхній компетенції.

Непокоїть і те, що вищезазначені провокації створюють загрозу можливого блокування допомоги ЄС для України, яка зараз є надважливою, та перспектив європейської інтеграції, що є пріоритетом для нашої країни.

Ми не можемо цього допустити і не дамо використовувати українських угорців як об’єкт для маніпуляцій і ворожої пропаганди. Тому представники угорської національної спільноти Закарпаття сьогодні надіслали чіткий сигнал усім: є максимальна підтримка, всебічна допомога та розуміння від держави й органів виконавчої влади на місцях.

Приємно було сьогодні почути військового 128-ї ОГШБр Збройних сил України, етнічного угорця, кандидата фізико-математичних наук, доцента кафедри фізико-математичних дисциплін Українсько-угорського навчально-наукового інституту Ужгородського національного університету Віктора Трошкі, який долучився до зібрання в режимі онлайн безпосередньо з фронту. Віктор підтримав своїх колег, зазначив, що бійці на передовій стежать за подіями навколо угорської громади, і звернувся з проханням забезпечити мир на Закарпатті та зупинити тих, хто створює провокації. Його слова «В єдності наша сила» звучали гучно.

Я вдячний представникам угорської національної спільноти Закарпаття за ініціативу та толерантність у захисті своїх прав, визначених Конституцією.

Важливо, щоб уся Україна та наші європейські партнери розуміли, що існують лише провокації окремих фізичних осіб, але це питання локальне і воно не стосується державної політики.

Як представник Президента на Закарпатті, додам, що представники угорської національної спільноти, котрі проживають на території нашого регіону, є громадянами України, невід’ємними, інтегрованими та органічними членами українського суспільства.

Незалежно від етнічного походження, належності до національних спільнот нам гарантуються рівні громадянські, політичні, соціальні, економічні, культурні права і свободи, визначені Конституцією України.

Не дамо зовнішньому та внутрішньому ворогу розхитати Закарпаття і заблокувати підтримку ЄС для України.

🇺🇦 Ми переможемо, ми – на своїй землі!
Слава Україні!
Героям слава!
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар