За тиждень «Мармароським експресом» скористалися понад дві сотні громадян

січня 24 / 2023

Міжнародний поїзд їздить двічі на день через новий пункт пропуску «Рахів», що на кордоні з Румунією.

У січні 2023 року на Закарпатті запрацював новий міжнародний пункт пропуску «Рахів - Валя-Вішеулуй», що на українсько-румунському кордоні.
Даний залізничний перехід передбачений для залізничного пасажирського сполучення з тимчасовим режимом функціонування, пропуску пасажирських поїздів із України в Румунію та у зворотному напрямку.
Так, починаючи з 18 по 24 січня 2023 року, відколи запущено «Мармароський експрес», закарпатські митники спільно з прикордонниками вже оформили 250 громадян в обидва напрямки.
До слова, тестовий запуск «Мармароського експресу» відбувся ще наприкінці минулого року. Наразі він курсує через закарпатські населені пункти Рахів і Ділове та румунський - Валя-Вішеулуй. Міжнародний поїзд їздить двічі на день, час у дорозі складає 40 хв, а от митно-прикордонний контроль триває кілька хвилин.
Нагадаємо, новий перехід відкрито з метою впорядкування діяльності міжнародного пункту пропуску через державний кордон з Румунією для залізничного сполучення «Ділове», на території залізничної станції Рахів міжнародний пункт контролю через державний кордон «Рахів» для залізничного пасажирського сполучення».
Згідно з урядовим рішенням, пункт пропуску функціонує цілодобово на період дії воєнного стану та 90 днів після його припинення або скасування.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар