Закарпатець торгував автомобілями, що були ввезені в Україну як гуманітарна допомога

листопада 18 / 2022


Слідчі поліції Закарпаття у співпраці з оперативниками Управління стратегічних розслідувань викрили злочинну схему, за якою житель Тячівського району продавав автомобілі, які попередньо були ввезені на територію України як гуманітарна допомога для ЗСУ.

Встановлено, що 50-річний чоловік оформляв транспортні засоби через громадську організацію, що зареєстрована у Києві. Таким чином, в обхід процедури розмитнення, він завозив автівки із-за кордону. В подальшому транспортні засоби фігурант виставляв на продаж через онлайн-платформи.

За результатами проведення оперативних заходів поліцейські впіймали зловмисника «на гарячому» - коли він саме зустрівся з черговим клієнтом та отримав грошові кошти. Цього разу він продавав автівки «Suzuki Grand Vitara» та «Nissan X-Trail».

За цим фактом у поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України, тобто Продаж товарів (предметів) гуманітарної допомоги, з метою отримання прибутку, вчинений у значному розмірі, за попередньою змовою групою осіб, під час дії воєнного стану.

Слідчі, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури, вже повідомили закарпатцеві про підозру та звернулися до суду з клопотанням про обрання відносно нього запобіжного заходу.

За скоєне йому загрожує від п’яти до семи років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у справі триває.


Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар