Закарпаття має потенціал для альтернативного виду палива

серпня 03 / 2022

Закарпаття має потенціал для альтернативного виду палива

Керівники обласної ради Володимир Чубірко та Андрій Шекета провели робочу зустріч із представниками компанії «Лігніт +», яка займається вуглевидобуванням у нашому краї. Турбуючись про населення та соціальні об’єкти краю у непростий опалювальний сезон, посадовці вели розмову про потужності підприємства, логістику, фізико-хімічні властивості продукту, що пропонує компанія для ринку.
Окрім того, її розташування дасть можливість у майбутньому пожвавити затребуваність Боржавської вузькоколійки.
За словами директора компанії Максима Мандрика, запасів бурого вугілля для потреб області вистачить на десятки років. Окрім того, сировина цього регіону має відмінні характеристики і показники, зокрема, високу теплотворність. Серед плюсів – після згорання не залишається шлакових відходів, а утворюється попіл. За словами підприємців, для видобутку та обробки сировини використовуються сучасні інноваційні технології, що робить продукт доступним для основного споживача – місцевого населення.
Володимир Чубірко наголосив, що обласна влада зацікавлена у розвитку місцевих підприємств та розробці корисних копалин задля покращення життя краян. А також намагається досконало вивчити питання та знайти шляхи застосування альтернативних видів сировини для опалення (на випадок перебоїв із постачанням газу).
Відтак сторони обговорили шляхи налагодження співпраці з територіальними громадами та запропонували підготувати пропозиції, які б були цікавими напередодні опалювального сезону.
Пресслужба Закарпатської обласної ради
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар