В Ужгородському замку для відвідувачів планують відкрити підземелля

липня 17 / 2022

Про це повідомила виконувач обов'язків директора музею Ольга Шумовська. Вона, зокрема розповіла і показала площі, які уже незабаром запрацюють для відвідувачів установи. Ідеться, зокрема, про підземелля Ужгородського замку, яке десятки років було зачинене і використовувалося лише як склад для застарілих або непотрібних речей.

Зараз працівники музею вже вивезли кілька вантажівок грунту і привели до ладу одне з приміщень, де керівник музею планує облаштувати середньовічну експозицію та фотозону для відвідувачів. Іде робота над розчисткою інших кількох приміщень, де на розсуд глядача будуть виставлені експонати ранніх часів. Із підземелля буде можливість вийти на оглядовий майданчик ужгородського замку. Ця територія так само при кількох попередніх керівниках установи просто використовувалася як місце для складування будматеріалів та сміття. Ольга Шумовська ж вирішила вдихнути у цю територію нове життя.

«Жоден клаптик цієї унікальної пам'ятки не повинен використовуватися під складування сміття та різного мотлоху. Ужгородці, наші краяни та гості Закарпаття повинні отримати доступ до нових площ музею та чудових краєвидів, як відкриваються із наразі закритої території замку. Для цього вже найближчим часом маємо намір облаштувати безпечний оглядовий доступ до бійниць та стін фортеці», -- розповіла керівник установи.

На жаль, пам'ятка у кількох місцях потребує ремонту даху та стін. Біля цих локацій зараз завбачливо протягнуто обмежувальну стрічку аби уникнути травмування відвідувачів. Проблемні місця та майбутні робочі площі музею оглянули виконувач повноважень голови облради Василь Дем'янчук та заступник голови облради Андріана Сушко. Вони пообіцяли донести інформацію про стан справ до голови та депутатів облради та сприяти нормальному функціонуванню цієї установи облради та візитівки Закарпаття.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар