Українцям виплатять міжнародну допомогу — хто її зможе отримати

травня 16 / 2022


Розповідаємо, на які міжнародні виплати можуть розраховувати українські переселенці.

Внутрішньо переміщені особи, окрім , можуть отримати міжнародну цільову грошову підтримку, що реалізується спільно з урядом України. Скористатися можна лише однією програмою.

Про це пресслужба Мінреінтеграції.

МКЧХ
в Україні спільно з Товариством Червоного Хреста України розпочали програму фінансової підтримки постраждалого населення.

Фінансова допомога становить 2500 грн на особу. Особа не повинна звертатися з окремими заявами – виплати нараховуватимуться разом з державною допомогою.

Пріоритет надається особам, переміщеним з громад, які постраждали від бойових дій.

Програма від ЮНІСЕФ "Спільно"
Програма від передбачає, що сім'ї (незалежно від наявності реєстрації як ВПО) можуть отримати грошову підтримку в розмірі 2200 грн на особу (але не більше 5 осіб в сім’ї), якщо вони:

мають троє і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина не досягла двох років:
мають двоє і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина з інвалідністю.
Прийомні батьки/батьки вихователі також можуть подавати заявку на отримання допомоги.


Для отримання коштів необхідно зареєструватися на сайті register.unicef.org. Про остаточне рішення повідомляють в СМС. Якщо рішення буде позитивним, виплата надійде протягом 4 тижнів з моменту подання заявки.

Агентства ООН у справах біженців
у справах біженців надає тримісячну грошову допомогу в розмірі 2200 грн для осіб, які перемістилися на територію Вінницької, Дніпропетровської, Закарпатської, Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької та Івано-Франківської областей та зареєстровані як ВПО.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар