Новини Закарпаття

Ситуація на кордонах з ЄС: Спостерігаються черги (відео)


Останні кілька днів спостерігаються великі черги із легкових та вантажних автомобілів, які рухаються на в’їзд та виїзд з України – пише на своїй сторінці у Фейсбуці перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

Така ситуація склалася через те, що два документи наклалися один на одний. З одного боку, діє постанова щодо спрощеної процедури для ввезення гуманітарної допомоги, з іншого – законопроєкт щодо скасування мита на вантажні та легкові авто. Тому і виник колапс. Та варто розмежувати і визначити пріоритети.

Адже зараз важливо забезпечити безперебійне надходження в Україну гуманітарних вантажів та автомобілів для потреб ЗСУ, а також інших товарів та продовольства, призначених для продажу. Натомість ввезення елітних авто для власного користування в країну, де йде війна, точно не на часі.
Для того, щоб час митного оформлення і переходу максимально скоротити, особи та організації, які везуть в Україну гуманітарну допомогу, можуть заздалегідь заповнити електронну декларацію. Її зразок можна знайти на сайті Держмитслужби і на сторінках структури у соцмережах.

І українська сторона, і партнери із суміжних країн роблять все можливе, щоб час перебування вантажів перед кордоном максимально скоротити. Водночас варто розуміти, що перевірка та оформлення однієї вантажівки займає щонайменше 40 хв.

Перейти на сайт