Закарпатські хірурги відновили хлопцю розчавлену деревом руку, яка потребувала ампутації (фото 18+)

січня 12 / 2022


"Золоті руки" закарпатських хірургів зробили диво і відновили хлопцю розчавлену деревом руку, яка потребувала ампутації.

Це справді чудо! Бо фактично рука була відірвана, а лікарі її відновили!

Фейсбук навіть заблокував фото руки до і після, бо на це важко дивитись і важко повірити у те, що лікарям Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака вдалось реплантували ліву руку юнаку, яка була у прямому сенсі розчавлена великим деревом (фото у коментарях за посиланням).

Хірурги працювали понад чотири години. Операція була важкою, але пройшла успішно.

Як йдеться у повідомленні лікарні, хлопця доставили у лікарню з одного з районів області з важкою травмою: у потерпілого великим деревом було розчавлене ліве передпліччя.

Під час огляду перед хірургами опікового відділення було складне рішення: зробити операцію з відновлення руки чи ампутувати її.

Операцію провела команда хірургів опікового відділення у складі Андрія Погоріляка, Ростислава Кучінки та Віктора Мишанича, операційної медсестри Вікторії Півнюк та анестезіолога Миколи Кіш-Вайди.

Під час операції хірурги сумнівались, чи вдасться відновити кровообіг у руці, зважаючи на велику площу розчавлення м’яких тканин і судин.

"Нам потрібно було взяти додаткову судину, щоб відновити в кінцівці хоча б одну магістральну артерію, відновити нерви, м’язи і шкірний покрив. Кістки були поламані на декількох рівнях. Ми їх склали і зафіксували спицями", – розповів завідувач опікового відділення Андрій Погоріляк.

За словами хірурга, процес одужання пацієнта у післяопераційному періоді відбувався без будь-яких ускладнень, наразі відновлюються чутливість руки та її рухи. Лікарі зазначають, що процес реабілітації буде довготривалим і, можливо, потребуватиме повторних операцій.

Гордимось, що у Закарпатті є такі лікарі!
Дякуємо, що не здаєтесь, приймаєте виклики і беретесь за складні операції, рятуючи людей!

Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар