До уваги закарпатців, які збираються закордон: ЄС хоче обмежити 9-ма місяцями термін дії вакцинації від COVID-19 для подорожей

листопада 25 / 2021

Європейський союз збирається рекомендувати дев'ятимісячний термін дії вакцинації від COVID-19 для подорожей. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на відповідний внутрішній документ Єврокомісії, повідомляють ЗМІ. Закарпаття, це прикордонна частина України, і дуже велика частина місцевих жителів перебувають закордоном на заробітках, саме для них ця інформація дуже важлива, адже COVID-19.

за інформацією новин Закарпаття, 24 листопада на Тячівщині поховола молодого чоловіка, який працював в Чехії, захворів саме закордоном, але чомусь приїхав лікуватися додому, вже на кордоні йому стало дуже зле, швидкою його доправили в реанімацію, але було вже занадто пізно, чоловік помер.

Деталі

Згідно з документами, з якими ознайомився Bloomberg, Європейська комісія запропонує країнам-членам продовжити приймати всіх мандрівників, яким зроблені щеплення від коронавірусу вакцинами, схваленими блоком. Також повідомляється, що ЄС збирається рекомендувати країнам "відкритися" з 10 січня для всіх мандрівників, які використовували вакцини, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Нововведення визначають новий термін дії щеплень від COVID-19, припускаючи, що так звана "бустерна" доза буде потрібна щепленим через 9 місяців.

Очікується, що пропозиції, які стосуються також поїздок з-за меж ЄС, будуть оголошені пізніше в четвер.

За даними Bloomberg, у той час, як кількість випадків захворювання продовжує зростати по всій Європі, Єврокомісія планує припинити публікувати свій "білий список" країн, з яких у ЄС дозволені всі подорожі, незалежно від статусу вакцинації, з 1 березня. З цієї дати вакциновані і одужалі мандрівники з цифровим сертифікатом ЄС або еквівалентним йому документом зможуть потрапити в блок.

Переглянуті правила також дозволять подорожувати в ЄС дітям у віці від 6 до 17 років, у яких перед від'їздом був зроблений негативний ПЛР-тест, навіть якщо вони не вакциновані. Країни ЄС можуть вимагати зробити додатковий тест після прибуття, або пройти карантин чи самоізоляцію. Пропозиції будуть направлені країнам-членам для затвердження.

Доповнення


9 листопада ЄС виключив Україну зі списку країн, громадяни яких можуть подорожувати до країн Євросоюзу без додаткових обмежень, пов'язаних з коронавірусом. Водночас станом на 12 листопада кордони 15 європейських країн залишалися відкритими для українців. Пізніше Іспанія - країна зі списку - тимчасово обмежила можливість подорожей для українських громадян.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар