Закарпаття готується до спалаху коронавірусу

вересня 27 / 2021


Підготовка медичних закладів Закарпаття до чергової хвилі пандемії, закупівля кисневих станцій – тема наради першого заступника голови облдержадміністрації Мирослава Білецького з директорами «ковідних» лікарень.



На останньому засіданні сесії обласної ради депутати спрямували майже 19 млн грн на будівництво кисневих станцій в 11 медичних закладах краю. Серед них: Центр легеневих хвороб, Ужгородська обласна інфекційна лікарня, Мукачівська, Виноградівська, Міжгірська, Хустська, Тячівська, Рахівська, Берегівська, Ужгородська районні лікарні та Закарпатська обласна дитяча лікарня.

«Готуватися до спалаху нам слід починати вже зараз. Епідеміологи прогнозують пік захворюваності на кінець жовтня – початок листопада. І закуповувати та встановлювати кисневі станції, розбити розводку до ліжок треба вже відтепер, поки ситуація ще контрольована і не критична», – зазначив Мирослав Білецький.

Як зауважив перший заступник очільника краю, основна мета – підвести автономний кисень до більшої кількості ліжок, щоб дати можливість дихати хворим з ураженими легенями, аби врятувати якомога більше життів.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар