На Закарпатті навчальні заклади можуть перейти на "дистанційку", - ОДА

вересня 08 / 2021


Закарпаття, як і Україна загалом, з 13 вересня може перейти до жовтої зони карантинних обмежень.


Про це на брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Анатолій Пшеничний, інформувало Суспільне. За його словами, остаточно це ще має вирішити комісія з надзвичайних ситуацій, яка засідатиме цього тижня.

"Є індикативні показники. Це, нагадаю, кількість тестувань, кількість захворівших, кількість завантажених ліжок, скільки пацієнтів знаходяться на кисневій підтримці. По цих показниками ми ще поки в зеленій зоні, але якщо в бодай одній області ці індикативні показники перевищують норму, то вся Україна автоматично попадає в "жовту зону". Порівнюючи з іншими регіонами, в нас ще досить благоприємна ситуація. Але рівняємо тиждень до тижня. Минулого тижня 62-м людям діагностовано ковід, цього тижня — 121", — сказав Анатолій Пшеничний.

За його словами, за тиждень майже вдвічі збільшилася кількість шпиталізованих із коронавірусом — 77 пацієнтів. Він також додав: якщо з 13 вересня введуть "жовту зону" карантину, а в навчальних закладах буде менше ніж 80% вакцинованого персоналу, вони мають перейти на дистанційну або змішану форми навчання.

Наразі на Закарпатті є школи, де відсоток вакцинації нульовий, — розповіла директорка департаменту освіти ОДА Мар’яна Марусинець.

"Це Солотвинський ліцей, Білоцерківський ліцей, Глибокопотіцький ліцей, тобто вся Солотвинська територіальна громада практично проігнорувала те, що треба провести щеплення. Неліпинська територіальна громада, Хустська ТГ. І можна ще називати цей перелік. Від того, як ми будемо працювати, буде залежати не тільки якість освіти, а й економічний приріст Закарпаття, тому що прийдеться батькам залишатися вдома, займатися учнями", — сказала Мар’яна Марусинець.

За словами Анатолія Пшеничного, наразі найнижчі показники щеплень в Рахівському районі, Тячівському, крім райцентру, а також у місті Хуст.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар