Вирубують ліс: Куди зникають дерева на Закарпатті? (відео)

вересня 07 / 2021
Вирубують ліс: Куди зникають дерева на Закарпатті? (відео)

В селі Шенборн, що на Мукачівщині незаконно здійснюють вирубку лісу. Дубовий ліс поступово перетворюють на грабовий. До редакції М-студіо звернувся пан Владислав, який опікується лісом, що знаходиться на території села Шенборн.

Чоловік вже неодноразово помічав, що здійснюється незаконна вирубка лісу. Минулого тижня йому вдалося спіймати крадіїв на гарячому. Пан Владислав зазначає, що в лісі здійснюють несанкціоновану вирубку. Про це свідчать дерева, що ним знайдені. Адже такі дуби – використовують для виготовлення високоякісних меблів та інших виробів. Лісники не дбають про зачищення лісу, каже пан Владислав. На місці ви- рублених дерев повинні саджати нові, проте цього не ніхто не робить. Лише винищення.

Незаконність вирубки підтверджує те, що заплановані зачистка не проводиться. Ці дії в свою чергу шкодять екології. Окрім вищезазначених причин, як розповідає пан Владислав, усі масові вирубки повинні погоджуватися з громадою.

Нагадаємо, що за цю територію лісу відповідає Державне Військове Лісництво. Проте досі ніякі збори проведені не були. Також неодноразово писали колективні звернення.

Чоловік звертався до правоохоронних органів після виявлення крадіжки. Проте ті ніяк не відреагували та навіть, не прибули на місце подій. Як далі буде розвиватися проблема з вирубкою та куди діваються дерева питання залишається відкритим. Сподіваємось, влада дасть аргументовану відповідь.

Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар