Вакцинувати освітян – завдання номер 1 для керівництва області

серпня 05 / 2021


Вакцинувати освітян, щоб успішно розпочати навчання, – завдання номер 1 для керівництва області. Про це сьогодні із керівниками районів, громад, відділів освіти Рахівського, Тячівського, Хустського районів говорив під час зустрічей перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

«Щоб діти могли повернутися за парти, нам потрібно захистити передусім вчителів, які контактують з учнями, зі значною кількістю людей. Не можемо зволікати, бо штам "Дельта" вже проникає в Закарпаття», – зазначив Мирослав Білецький.

За його словами, якщо попередні штами здебільшого чіпляли людей старшого віку, то нова мутація коронавірусної інфекції несе небезпеку молодим людям, а найгірше – дітям.

Вчитель, переходячи із класу в клас, може переносити інфекцію, сам того не знаючи і не бажаючи. Так, в Угорщині вже на законодавчому рівні затверджено, що невакцинованих педагогів не будуть допускати до навчального процесу.

«У нас поки такого нормативу нема, але не виключено, що Україна теж піде на такі кроки заради безпеки своїх громадян.

Ми всі спільно відповідальні за цей процес. Тому формуйте списки у громадах, і мобільна бригада приїде з вакциною у кожен населений пункт області. Щоб бути захищеним, потрібно виділити всього хвилин 40 свого часу», – прокоментував перший заступник очільника краю.

Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар