Стартував капітальний ремонт дороги О 070101 Берегово – Дийда – Велика Бигань – Гут

липня 26 / 2021
Стартував капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення О 070101 Берегово – Дийда – Велика Бигань – Гут. Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.



«Цьогоріч для ремонту ділянки цього автошляху із Дорожнього фонду передбачено 7 млн грн. За ці кошти підрядник планує влаштувати 1,4 км покриття. У разі надходження додаткових інфраструктурних субвенцій вдасться розширити межі ремонту дороги відповідно до укладеного договору», – зазначив перший заступник очільника краю.

За його словами, на згаданій ділянці проведуть підготовчі роботи для майбутнього якісного дорожнього полотна, зокрема зроблять фрезерування існуючого покриття. Дорожній одяг влаштують із вирівнюючого шару та шару покриття з асфальтобетону. Окрім того, підрядник укріпить узбіччя, нанесе горизонтальну розмітку та встановить дорожні знаки.

Роботи проводитимуть від с. Велика Бигань у напрямку с. Дийда. На його околиці розташоване урочище «Кірва», на найвищій точці якого колись стояв замок «Товар» («Озерний замок»). А знаходився він у центрі великого болота-озера на піщаному пагорбі. Цей об’єкт вважають найбільш загадковим замком Підкарпатської Русі.

Зараз головною туристичною родзинкою села є однойменне озеро, яке приваблює для активного відпочинку не лише закарпатців, а й гостей області.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар