Незабаром у Закарпатті запрацюють два нові комплекси WіM – Weigh in Motion – сучасні системи зважування у русі

липня 04 / 2021


У Закарпатській області функціонують три майданчики для проведення цілодобового контролю за габаритно-ваговими параметрами транспортних засобів.

Незабаром ще два нові комплекси WіM запрацюють на наших дорогах, які відновлюють у межах президентської програми Володимира Зеленського «Велике будівництво». Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив очільник області Анатолій Полосков.

Йдеться про потужні автоматичні системи зважування у русі, які вже встановили на автомобільній дорозі державного значення М-24 Велика Добронь – Мукачево – Берегово – КПП «Лужанка» та на міжнародному маршруті М-25 КПП «Соломоново» – Велика Добронь – Яноші з під’їздом до КПП «Косино».

«Сьогодні потужні майданчики європейського зразка готуються до введення в експлуатацію, аби в подальшому підвищити безпеку на наших автошляхах та не допустити руйнування доріг через надмірну вагу транспортних засобів», - зауважив голова Закарпатської ОДА.

За його словами, дороги потребують особливої уваги не тільки з боку ремонту чи будівництва нового дорожнього покриття. Вкрай важливим є й захист автошляхів від руйнування перевантаженими вантажівками.

«Питання щодо здійснення габаритно-вагового контролю останніми днями особливо актуалізувалося», - додав Анатолій Полосков.

Так, Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що закріплює автоматичну фіксацію порушень габаритно-вагових параметрів та дозволяє «Укртрансбезпеці» стягувати в судовому порядку плату за проїзд вантажівок, що порушують ці норми, а парламент ухвалив законопроєкт «Про внесення змін до Кодексу України про адмінправопорушення щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю».

«Це означає, що вперше з часів незалежності України на дорогах почнеться автофіксація, а водіїв штрафуватимуть за перевантажені автомобілі. Разом із Президентом та Урядом докладаємо максимум зусиль для відновлення і захисту дорожньої інфраструктури Закарпаття», - підсумував очільник облдержадміністрації.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар