Прикордонники затримали поблизу Ужгорода групу нелегалів з Індії

липня 03 / 2021

Сьогодні вночі прикордонники Чопського загону затримали поблизу села Оноківці Ужгородського району трьох невідомих, що намагалися незаконним шляхом дістатися сусідньої Словаччини.
Про появу чужинців біля держрубежу правоохоронців сповістив сигналізаційний комплекс. В район спрацювання одразу вислали додаткові прикордонні наряди.
У ході пошукових заходів прикордонники вивили у лісі іноземця, який подолав загороджувальний паркан і рухався в бік кордону. Затримавши невідомого, правоохоронці продовжили перевірку місцевості і за декілька хвилин виявили ще одного іноземця. Він не виконав законну вимогу правоохоронців зупинитися, тож останнім довелося здійснити попереджувальний постріл вгору.
Третього з правопорушників затримала група реагування, яку вислали на допомогу прикордонному патрулю. Його зупинили за 400 метрів до держрубежу.
Усі затримані не мали при собі документів. Вони назвалися громадянами Індії. У ході опитування іноземці визнали намір незаконно перетнути кордон, аби потрапити до ЄС у пошуках кращих умов життя.
Правопорушників доставили у прикордонний підрозділ. Після встановлення особи іноземців їх притягнуть до відповідальності за ч.2 ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Окрім того, у діях іноземця, який не виконував законні вимоги прикордонного наряду, вбачають ознаки правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст.185-10 КУпАП «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону».
Подальшу долю правопорушників вирішить суд.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар