І все це за один день: працівники ДСНС Закарпаття рятували людей на воді, у горах та ліквідовувли лісову пожежу (Фото)

липня 02 / 2021
Рятувальники сподіваються, що це не припинить тривалі дружні зв'язки


2 липня, у с. Нижній Студений Хустського району закарпатські #рятувальники провели масштабні тактико-спеціальні навчання з гасіння лісової пожежі та пошуку і рятування людей на воді й у гірській місцевості.

Читайте також: Величезна гілка впала на терасу кафе, на цей раз в Мукачеві (ФОТО)


Спочатку в дію вступили фахівці групи водолазно-рятувальних робіт. Вони врятували з озера двох людей, котрі впали з водного мотоцикла. Далі до роботи взялися гірські рятувальники на двох квадроциклах та снігоболотоході «Богун», які відшукали травмованого у горах велосипедиста, надали йому долікарську допомогу та евакуювали з важкодоступного місця для передачі бригаді екстреної медичної допомоги.
Завершальним етапом навчань стало гасіння умовної лісової пожежі, під час якого навички взаємодії продемонстрували бійці ДСНС та працівники лісового господарства. Також до ліквідації загорання залучили гелікоптер МІ-8 зі спеціальним водозливним пристроєм, який заливав зверху осередок пожежі.
Захід відбувся в рамках підсумкової зустрічі у реалізації проєкту «Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні».
Його реалізовували ЄВРОРЕГІОН "КАРПАТИ - УКРАЇНА" у партнерстві із Головне управління ДСНС України у Закарпатській області, Головне управління ДСНС України у Львівській області, Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області і Komenda Wojewódzka PSP w Rzeszowie за фінансової підтримки CBC Programme Poland-Belarus-Ukraine.
Детально про це читайте на сайті: https://bit.ly/3hs8TjM
Невдовзі, проєкт буде завершено, але рятувальники сподіваються, що це не припинить тривалі дружні зв'язки, а стане початком нової та ще більш масштабної співпраці🤝
Halyna Lytvyn, Ірина Луцюк, Iryna Leshchuk, Oleg Velykyi,
Khrystyna Avdyeyeva, Iaroslav Babiak, Тарас Кочкодан, Микола Бурлак, Witold Nycz
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар