Керівництво області перевірило хід ремонтних робіт автошляху С 070605 Пилипець – Потік

липня 02 / 2021

Перебуваючи з робочою поїздкою на Міжгірщині, голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков разом із заступниками голови облдержадміністрації Ігорем Шинкарюком, Іштваном Петрушкою та головою Хустської РДА Віктором Сабадошем ознайомилися з перебігом ремонту автошляху С 070605 Пилипець – Потік км 0+000 – км 4+000.

Як зазначив очільник краю, ця дорога з’єднує дві туристичні родзинки Закарпаття – водоспад Шипіт та підйомник на полонину Боржава з центральною дорогою. Потік туристів постійно збільшується, і забезпечити комфортні умови слідування до головних туристичних «магнітів» дуже важливо.

«Розбудова дорожньої інфраструктури, зокрема туристичних автомобільних маршрутів, – серед пріоритетів Президента України Володимира Зеленського. Ми вчасно та системно виконуємо завдання Глави держави і об’єднуємо роботи у єдину стратегію регіонального розвитку Закарпаття», – підкреслює Анатолій Полосков.

За словами заступника голови облдержадміністрації Ігоря Шинкарюка, оновлення важливої транспортної артерії збільшить потік туристів та пропорційно підвищить фінансові надходження для суб’єктів туристичного бізнесу.

«Президент України Володимир Зеленський визначив Боржаву як один із 25 головних туристичних магнітів України. Тому оновлення дорожньої інфраструктури на цьому напрямку було одним із ключових завдань. Боржавські полонини відвідують щороку сотні тисяч туристів з усіх куточків країни. Туризм у місцевих громад – основне джерело прибутку та головний чинник спроможності», – наголошує Ігор Шинкарюк.

У 2021 році за рахунок Дорожнього фонду проводять капітальний ремонт від с. Пилепець в сторону с. Потік протяжністю 4 км на суму понад 11 млн грн.

Тут планують укріпити узбіччя, поглиблять кювети, влаштувати щебеневу основу та покриття зі дрібнозернистого асфальтобетону. Для ремонту цього маршруту Служба місцевих автомобільних доріг у Закарпатській області уклала відповідний договір.

За попередніми підрахунками підрядника роботи мають бути виконані до кінця липня.




Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар