Безкоштовний відпочинок для вразливих категорій населення у санаторіях Закарпаття

червня 11 / 2021

Заступник голови Закарпатської ОДА з питань соціального захисту Петро Добромільський із робочим візитом навідався в санаторій «Боржава» в с.Довге. Мета зустрічі – охопити максимальну кількість людей, які входять у пільгові категорії населення, зокрема, учасників бойових дій, ветеранів війни, осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, малозабезпечених сімей та ін., щоб надати їм можливість безоплатного санаторного лікування й відпочинку.

На запрошення Петра Добромільського до зустрічі приєдналися генеральний директор Закарпатського Центру легеневих хвороб Василь Скрип, заступник головного лікаря Закарпатської обласної клінічної лікарні імені А.Новака Василь Секереш, генеральний керівник санаторію Олег Уваров, директор Денис Чубюк, заступнник директора Тетяна Фельцан та лікарі оздоровчого центру які ознайомилися з новітнім обладнанням для лікування бронхо-легеневих хвороб, постковідних проблем, аналогів якого немає в Україні. Ознайомилися з ефективними методиками сучасного лікування.

У результаті візиту генеральний керівник санаторію Олег Уваров виділив 20 путівок на оздоровлення через Департамент соціального захисту населення Закарпатської облдержадміністрації. Це дасть можливість пільговим категоріям впродовж року відпочити в санаторії та покращити стан свого здоров’я за допомогою сучасного обладнання. Зовсім недавно у «Боржаві» відкрили нове відділення реабілітації та оздоровлення бронхолегеневої системи і ЛОР-органів, яке має сучасне високоефективне обладнання, спеціально розроблене для роботи з нашими закарпатськими мінеральними і термальними водами. Тут проводять процедури з парової інгаляції, галоінгаляційної терапії, оксигенотерапії, галоаерозольтерапії (соляна кімната), мікроназального душу, які здатні зменшити запальні процеси в легенях і бронхах, підвищити стійкість організму до впливу різних вірусів, привести в норму артеріальний тиск, нормалізувати обмінні процеси в організмі, зміцнити загальний і місцевий імунітет.

«Санаторій приймає і постковідних пацієнтів. Взагалі, якщо є захворювання бронхолегеневої системи на початку та в кінці лікування робимо спірографію. Це дає нам змогу порівняти стан людини до оздоровлення та після. Проходження комплексу процедур, які наявні в новому відділенні, показують дуже хороші результати. У кого були виявлені якісь обструктивні явища – вони зникають, відновлюється і нормалізується робота дихальної системи», –зазначає в.о. головного лікаря Мирослава Шандра.

Впродовж місяця Петро Петрович вестиме переговори з іншими профілакторіями Закарпаття, що дозволить направляти людей до профільних місць, залежно від проблем зі здоров’ям, які їх турбують. Особливо зараз, у період пандемії, така можливість як ніколи є потрібною, адже санаторно-курортне лікування − важливий етап терапії та метод попередження і запобігання переважної більшості захворювань.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар