На Рахівщині у Богданській ОТГ закрили дільничу лікарню (Документ)

червня 10 / 2021
Про таку крикучу ситуацію у мережі Фейсбук повідомив ексголова села Богдан Петро Ференц

З історії закриття Богданської дільничної лікарні
Останньою новиною для широкого кола жителів Богдана і навколишніх сіл стало утаємничене від громади села рішення сільського голови Мільчевича С. А. про відмову у фінансуванні терапевтичних ліжок у с. Богдан, що автоматично тягне за собою ліквідацію установи. Переписка Мільчевича С. А. з керівником Районної лікарні Симуликом В.К. опублікована на сторінці у ФБ Бочкора Геннадія.
Питання закриття цієї лікарні з боку обласних і районних структур мало три гострі хвилі наступу: 1999-2000; 20005 і 2011-2013рр. У всіх трьох етапах доклав великих зусиль, позиції і сміливості у її відстоюванні. Особливо пригадується 2005 рік, коли на рівні області було прийнято рішення закрити по селах дільничні лікарні. Коли мені став відомий цей факт я терміново доніс інформацію сільському голові Грапенюку П. М. (на жаль теж покійного) та запропонував варіант, яким можна було врятувати лікарню від закриття. На що останній погодився. Мною було підготовлене рішення, яке прийняли на сесії ради. Воно наробило галасу на районному і обласному рівнях, але за його допомогою ми продовжили функціонування Богданської лікарні на 16 років.
Сьогодні загроза закриття йде не з області чи району, а від обранця жителів Богданської долини, для якого дорогі автомобілі, гірлянди, сувенірні трембіти, совкове (радянсько-комуністичний стиль) святкування 8-Березня на суму 35тис. грн.. і т. п. важать більше як збереження установ села, розвиток позашкільної освіти і культури.
Моя дружина, Ференц І. Ю., маючи лише 0,25 ставки лікаря, тягнула лікарню, тратила там багато часу лише задля того, щоб її не закрили, бо вважала, що громаді потрібна лікарняна установа вторинного типу. Тому зауважую, особистої заінтересованості немає. Був лише ентузіазм і жертовність Ференців.
Може тепер оцінять, коли втратять.
До допису додаю рішення (мною ініційоване та підготовлене) Богданської сільської ради від 2005 рок




Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар