Закарпатці, які знаходяться в Чехії можуть вакцинуватися вартість 1000 крон

червня 01 / 2021

МОЗ Чехії на початку червня 2021 року обіцяє відкрити реєстрацію на щеплення від covid-19 також для вихідців з країн поза межами Євросоюзу. В даний час зробити щеплення можуть тільки іноземці з ПМЖ, які, як і всі громадяни Чехії оплачують стандартну обов'язкову медичну страховку.

Для тимчасово проживають в Чехії іноземців нині відкриється можливість пройти вакцинацію від коронавируса на платній основі. Вартість препарату в цьому випадку, як повідомляє МОЗ країни, не перевищить 1000 крон (близько 38,5 євро). Умовою вакцинації є наявність поліса комерційного медичного страхування.

За даними МВС Чехії в країні на сьогоднішній день проживає 656 тисяч іноземних громадян, включаючи вихідців з країн ЄС та інших держав, які включені в загальнодержавну систему обов'язкового медстрахування. Половина із загального числа в своєму розпорядженні тимчасовим дозволом на перебування.

Значна частина тимчасово проживають в Чехії іноземців є українськими підданими. Між Україною та Чехією, проте, немає двостороннього договору про медичне страхування. В кінці квітня в базі даних Біржа праці значилося близько 186 тисяч працевлаштованих українських громадян. Половина з них проживає в Чехії на підставі тимчасового дозволу.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар